CATERING ŚWIĄTECZNY
Restauracja Dziki Zakątek
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i składania zamówienia za pośrednictwem:
e-mail: biuro@klubdziki.pl
telefonicznie: 668 367 770
W wiadomości zwrotnej otrzymają Państwo nasz nr konta do wpłaty zaliczki w wysokości 50 % wartości zamówienia.
Zamówienia na catering świąteczny przyjmujemy do poniedziałku 21 grudnia 2020 r., do godziny 20:00.
Odbiór zamówień 23 / 24 grudnia 2020.
W zależności od Państwa preferencji zamówienia będą realizowane na półmiskach własnych lub w opakowaniach jednorazowych.
PRZYSTAWKI
- Tradycyjna sałatka jarzynowa – 25,00 zł / 0,6 kg / 4 porcje
- Sałatka śledziowa z ziemniakami – 27,00 zł / 0,6 kg / 4 porcje
- Marynowany śledź w oleju z cebulką – 29,00 zł / 350 g / 4 porcje
- Śledź w śmietanie z jabłkiem – 32,00 zł / 350 g / 4 porcje
- Śledź w pomidorach po kaszubsku – 34,00 zł / 350 g / 4 porcje
- Ryba po grecku – 36,00 zł / 300 g +sos / 4 porcje
- Ryba faszerowana – rolada w galarecie – 46,00 zł / 400 g / 6 porcji
- Roladki schabowe z musem chrzanowym w galarecie – 39,00 zł / 250 g + mus / 6 porcji
- Rolada z karpia po żydowsku w galarecie – 49,00 zł / 400 g / 6 porcji
- Kapusta wigilijna z grzybami i śliwkami – 39,00 zł / 0,6 kg / 4 porcje
ZUPY
350 ml / porcja (minimalne zamówienie – 4 porcje)
- Postny barszcz czerwony – 12,00 zł
- Leśna na podgrzybkach z łazankami – 15,00 zł
PIEROGI / USZKA / KULEBIAK
- Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami – 30,00 zł / 10 szt.
- Pierogi ruskie – 25,00 zł / 10 szt.
- Pierogi ze szpinakiem i fetą – 25,00 zł / 10 szt.
- Pierogi z mięsem – 27,00 zł / 10 szt.
- Wigilijne uszka z kapustą i grzybami – 30,00 zł / 20 szt.
- Kulebiak z kapustą i grzybami – 100,00 zł / cały (30 cm)
DODATKI DO PIEROGÓW
- Okrasa z cebuli – 4,00 zł / 100 g porcja
- Okrasa z cebuli i boczku – 6,00 zł / 100 g porcja
- Sos śmietanowy z pesto – 9,00 zł / 200 ml porcja
- Sos cebulowy – 9,00 zł / 200 ml porcja
- Sos grzybowy – 11,00 zł / 200 ml porcja
MIĘSA / PASZTETY PIECZONE
minimalne zamówienie – 0,5 kg
- Świąteczny pasztet wegański z suszonymi pomidorami – 44,00 zł / 1 kg
- Schab – 59,00 zł / 1 kg
- Karkówka – 59,00 zł / 1 kg
- Boczek – 59,00 zł / 1 kg
- Pasztet z dziczyzny z żurawiną – 53,00 zł / 1 kg
- Pasztet wieprzowy z leśnymi grzybami – 49,00 zł / 1 kg
DODATKI DO MIĘS
- Sos tatarski – 8,00 zł / 150 g porcja
- Sos żurawinowy – 12,00 zł / 150 g porcja
- Ćwikła z chrzanem – 6,00 zł / 150 g porcja
- Sos chrzanowy – 6,00 zł / 150 g porcja
DANIA GŁÓWNE
minimalne zamówienie – 4 porcje
- Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami / sos pomidorowy – 27,00 zł / 1 porcja
- Nóżka z kaczki / sos wiśniowy – 32,00 zł / 1 porcja
- Karkówka pieczona / sos pieczeniowy – 29,00 zł / 1 porcja
- Wolno pieczony schab / sos chrzanowy – 29,00 zł / 1 porcja
- Kaczka pieczona w całości nadziewana jabłkami / sos wiśniowy
jabłko pieczone z żurawiną (4 szt.) – 190,00 zł / 1 szt. (ok. 1,5 kg)
DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH
minimalne zamówienie – 4 porcje
- Gnocchi buraczkowe – 6,00 zł / 1 porcja
- Puree ziemniaczano – musztardowe – 5,00 zł / 1 porcja
- Buraczki zasmażane – 6,00 zł / 1porcja
- Grillowane warzywa – 6,00 zł / 1 porcja
ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
- Makowiec zawijany z bakaliami – 110 zł / cały (30 cm)
- Szarlotka korzenna – 100,00 zł / cała (24 cm / 24 cm)
- Piernik wegański przekładany konfiturą śliwkową – 90,00 zł / cały (24 cm / 24 cm)
- Wigilijny kompot – 22,00 zł / 1 l