b-n-21

30

Lis

 

CATERING ŚWIĄTECZNY

Restauracja Dziki Zakątek

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i składania zamówienia za pośrednictwem:

e-mail: biuro@klubdziki.pl

telefonicznie: 668 367 770

W wiadomości zwrotnej otrzymają Państwo nasz nr konta do wpłaty zaliczki w wysokości 50 % wartości zamówienia.

Zamówienia na catering świąteczny przyjmujemy do poniedziałku 21 grudnia 2020 r., do godziny 20:00.

Odbiór zamówień 23 / 24 grudnia 2020.

W zależności od Państwa preferencji zamówienia będą realizowane na półmiskach własnych lub w opakowaniach jednorazowych.

PRZYSTAWKI

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa – 25,00 zł / 0,6 kg / 4 porcje
  • Sałatka śledziowa z ziemniakami – 27,00 zł / 0,6 kg / 4 porcje
  • Marynowany śledź w oleju z cebulką – 29,00 zł / 350 g / 4 porcje
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem – 32,00 zł / 350 g / 4 porcje
  • Śledź w pomidorach po kaszubsku – 34,00 zł / 350 g / 4 porcje
  • Ryba po grecku – 36,00 zł / 300 g +sos / 4 porcje
  • Ryba faszerowana – rolada w galarecie – 46,00 zł / 400 g / 6 porcji
  • Roladki schabowe z musem chrzanowym w galarecie – 39,00 zł / 250 g + mus / 6 porcji
  • Rolada z karpia po żydowsku w galarecie – 49,00 zł / 400 g / 6 porcji
  • Kapusta wigilijna z grzybami i śliwkami – 39,00 zł / 0,6 kg / 4 porcje

ZUPY 

350 ml / porcja (minimalne zamówienie – 4 porcje)

  • Postny barszcz czerwony  – 12,00 zł
  • Leśna na podgrzybkach z łazankami – 15,00 zł

PIEROGI / USZKA / KULEBIAK

  • Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami – 30,00 zł / 10 szt.
  • Pierogi ruskie – 25,00 zł / 10 szt.
  • Pierogi ze szpinakiem i fetą – 25,00 zł / 10 szt.
  • Pierogi z mięsem – 27,00 zł / 10 szt.
  • Wigilijne uszka z kapustą i grzybami  – 30,00 zł / 20 szt.
  • Kulebiak z kapustą i grzybami – 100,00 zł / cały (30 cm)

DODATKI DO PIEROGÓW

  • Okrasa z cebuli – 4,00 zł / 100 g porcja
  • Okrasa z cebuli i boczku – 6,00 zł / 100 g porcja
  • Sos śmietanowy z pesto – 9,00 zł / 200 ml porcja
  • Sos cebulowy – 9,00 zł / 200 ml porcja
  • Sos grzybowy – 11,00 zł / 200 ml porcja

MIĘSA / PASZTETY PIECZONE

minimalne zamówienie – 0,5 kg

  • Świąteczny pasztet wegański z suszonymi pomidorami – 44,00 zł / 1 kg
  • Schab – 59,00 zł / 1 kg
  • Karkówka – 59,00 zł / 1 kg
  • Boczek – 59,00 zł / 1 kg
  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną – 53,00 zł / 1 kg
  • Pasztet wieprzowy z leśnymi grzybami – 49,00 zł / 1 kg

DODATKI DO MIĘS

  • Sos tatarski – 8,00 zł / 150 g porcja
  • Sos żurawinowy – 12,00 zł / 150 g porcja
  • Ćwikła z chrzanem – 6,00 zł / 150 g porcja
  • Sos chrzanowy – 6,00 zł / 150 g porcja

DANIA GŁÓWNE

minimalne zamówienie – 4 porcje

  • Wegańskie gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami / sos pomidorowy – 27,00 zł / 1 porcja
  • Nóżka z kaczki / sos wiśniowy – 32,00 zł / 1 porcja
  • Karkówka pieczona / sos pieczeniowy – 29,00 zł / 1 porcja
  • Wolno pieczony schab / sos chrzanowy – 29,00 zł / 1 porcja

 

  • Kaczka pieczona w całości nadziewana jabłkami / sos wiśniowy

jabłko pieczone z żurawiną (4 szt.) – 190,00 zł / 1 szt. (ok. 1,5 kg)

DODATKI DO DAŃ GŁÓWNYCH

minimalne zamówienie – 4 porcje

  • Gnocchi buraczkowe – 6,00 zł / 1 porcja
  • Puree ziemniaczano – musztardowe – 5,00 zł / 1 porcja
  • Buraczki zasmażane – 6,00 zł / 1porcja
  • Grillowane warzywa – 6,00 zł / 1 porcja

ŚWIĄTECZNE WYPIEKI

  • Makowiec zawijany z bakaliami – 110 zł / cały (30 cm)
  • Szarlotka korzenna – 100,00 zł / cała (24 cm / 24 cm)
  • Piernik wegański przekładany konfiturą śliwkową – 90,00 zł / cały (24 cm / 24 cm)

 

  • Wigilijny kompot – 22,00 zł / 1 l